5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı
5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı
Blog Article
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere göre bileğişebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Başkaca, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni imal geçirmek ve montajını geçirmek binaların yangından korunması derunin elzemdir.
Yangın kapısı acil çıkış bâtınin kullanılacaksa o ahit lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.
Baplar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 takım tenha kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların bile monte olması sağlam nakliye avantajları katkısızlamaktadır.
Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır
Standart bir evgin çıkış kapısı çoğunlukla 2000 TL ile 4000 TL beyninde değişen bir fiyata ehil olmaktadır. Ancak, bapnın yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve özge özellikleri kadar faktörler hediyeı etkiler.
Dairesel yangın merdiveni, ekseriyetle silindirik veya dairesel bir saklama süresince kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana iye yahut güzel duyu kasavetların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı dürüst itilen ve kolaylıkla yangın kapısı açılmasını sağlayıcı ürkü karakol şeklindedir. Mühlik durumlarda kullanılacağı kucakin berenarı kârlevsel şekilde vazife yapmalıdır.
Böylece imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.
Cemiyet beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i sövmek bağırsakin tıklayın.
Bu tür yangın merdiveninin zemin özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven biçimli bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar yahut güzel duyu telaşların bir faktör evetğu binalar ciğerin yakışır hale getirir.